divendres, 8 de març del 2013

Visita dels pares del Marçal

Visita de la Lídia i en Toni, pares del Marçal, a la classe de P5-B (cavalls).
Avui hem tingut una visita molt especial...els pares del Marçal, la Lídia i en Toni,  han vingut a explicar-nos què fan a la seva feina.
Voleu saber què ens han preparat?
Doncs ens han portat una pota de pernil salat i una peça de pernil dolç cuit.
Ens han explicat d´una manera molt clara i entenedora que el pernil es treu dels porquets.
I sabeu què? mitjançant fotografies plastificades ens han ensenyat ,amb l´ajuda del Marçal, que hi ha dos tipus de porquets: uns que són de color rosa i  mengen pinso; aquests viuen tancats en granges i uns altres de pell fosca que viuen lliures als boscos i prats; aquests mengen glans, herba...

De les potes del davant surten pernils més petits i de les potes del darrera en surten pernils més grans.
Voleu saber com es prepara el pernil salat? doncs perquè es conservi primer cobreixen els pernils amb sal i els deixen durant molt de temps així. Quan ja estan a punt per menjar els treuen tota la sal i per això tenen aquest gustet tan bo saladet.
I el pernil dolç per què no és salat? doncs perquè no el cobreixen amb sal, és a dir , són cuits amb un puntet petit de sal.
Després el Toni ens ha ensenyat un estri semblant a un bolígraf , però voleu saber què era? era una cala; si ho heu llegit bé!!!!! serveix per punxar el pernil salat i i poder sentir l´aroma que desprèn. D´aquesta manera podem saber si és un bon pernil. 
Veieu que bé ho fem? quina oloreta més bona!!!!

 


  



I ara, mireu i oloreu aquesta safata que ens han preparat per a tots. Hem tastat un pernil salat i dolç boníííííssim!!!!





I ens han preparat unes altres sorpreses que ens ha fet molta, molta il.lusió : un diploma per haver-ho fet tan bé i una bossa amb un sobre de penil salat, un calendari, una llibreta , un bolígraf i uns dibuixos per pintar.


 
Finalment ens hem la foto de grup amb el nostre diploma!!!
Hem disfrutat molt!!!!!

GRÀCIES  LÍDIA I TONI!!!!!!!!

1 comentari: