dilluns, 29 de setembre de 2014

Girafes i cavalls... a la verema!!!


El passat divendres Girafes i Cavalls vam anar a Les Quingles, a fer la verema. Després d'un curt viatge en autocar, vam arribar a Calders plens d'il·lusió i amb moltes ganes de passar-ho bé.


La Vinyet ens va ensenyar la Vinya i va explicar-nos quines eren les seves parts: rabassa, sarments, circells, pàmpols i gotims.


 

 


 
   Va convidar-nos a passejar per la vinya tot buscant gotims de raïm... i vam trobar-ne uns quants!

 


 
 
Més tard vam passar a un espai cobert on hi havia dues botes gegants de fusta amb gotims de raïm. Vam treure'ns les sabates i els mitjons, vam rentar-nos els peus i al ritme de la cançó "xip, xap, xip, xap, trepitgem raïm..." vam començar a aixafar els gotims fins a convertir-los en most... què divertit!!!

 
 
 
 
Després de tornar-nos a rentar els peus i posar mitjons i bambes, vam conèixer un personatge ben especial: Mossèn Bótes qui va explicar-nos, pas per pas, quin era el procés que seguia el most fins a convertir-se en vi. I va convidar-nos a visitar el seu celler!!!
 

    

  
Gràcies Vinyet i Mossén Botes per tot el que ens heu ensenyat! Ha  estat una excursió molt complerta i divertida!1 comentari: